Müge Anlı ile Tatlı Sert - dedeme anlatmışlar oda bana anlatmıştı.

Müge Anlı ile Tatlı Sert Müge Anlı ile Tatlı Sert
dedeme anlatmışlar oda bana anlatmıştı. herhalde 1930 civarı. 3 kişi yukarı herekeye define için kazı yapmaya gidiyor.gece yarısı kazarlarmış bir mezarı kazma kürek. altın çıkacak ya. toprak koparamazlarmış zerre kadar. tılsımlı olduğunu anlamışlar. az sonra tılsımı gelmiş. deve kadar vurmuş bunlardan birisine öldürmüş. bakıtmışlar istanbulda rumun birine bu tılsım ne diye pire çıkmış.hikaye geldi bana. adamın birini define bahanesiyle çekmişler kırsala öldürüp arkasından böyle hikaye uydurmuşlar. yine 1956 lı bir tanıdığım anlattı 80lerde olmalı giresunda içinde gömülü altın olduğu söylenen bir mağarayı bulmuşlar güya. altını bulduktan sonra hepsi benim olacak kavgası yapıp iş cinayetle bitecek korkusuna kazı yapmadan dönmüşler.
tanıdığım bir defineci var. geçmişte kaçak çalıştı. devlet cezasını verdi tabi. bu şahıs kimden borç alsa az yada çok asla geri ödeme yapmaz. hırsızlıktır bu. define kazısıda hırsızlıktır. mezar soymak gibi. defineciler genelde yalan ve hayalle yaşayan garip insanlar. yalan söyleyen hırsızlıkta yapar demiştik. işte define palavrasıyla dolandırılanları ve dolandırıcıları siz yayınladınız. çok para harcıyorlar hazine bulmaya. borçlanıyorlar. hiçbişey bulamayınca zarardan kurtarmak için adamda dolandıran çıkar gerekirse para için cinayet işleyende.
bu arada tarihten anlıyor diye define yeri tarif eden bir kağıt getirildi bana. okudum defalarca. hiç bişey çıkmayacak yuvarlak sözler. bana getirene parayla satmışlar. adam dolandırma sanatı.

Oy Ver

7
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Ehh işte

Yorum Yaz

Yorumlar

Yorum Yaz


reklam veriletişim • © 2024 YazarOkur TV.